Nieuw Calslagen

Aan de Westeinderplassen bij Aalsmeer heeft BFAS het stedenbouwkundige plan gemaakt voor een buurtschap met 15 woningen. De woningen liggen rondom het historische kerkhofje Calslagen. Onlangs is de eerste woning opgeleverd en een tweede is momenteel in aanbouw. De woningen zijn geïnspireerd op een gerenoveerde arbeiderswoning uit de 18e eeuw. Voor iedere woning staat de beleving van het landschap centraal. Door grote transparante kopgevels is het landschap overal in de woning aanwezig. Grote te openen puien verbinden het interieur met de grote terrassen direct aan het water. Eveneens bijzonder in de woningen is de toepassing van in het zicht zijnde houten spanten.  Voor meer info over het project en de verkoop van de woningen, zie:  Opdrachtgever: Van Berkel Aannemers BV Leimuiden

BFAS designed the urban plan for a new neigbourhood of 15 houses at the Westeinderplassen near the town of Aalsmeer.  All houses are located around a historic churchyard of the hamlet Calslagen. A first house has recently been built and a second property is currently under construction. The houses are all inspired by a small renovated workers house from the 18th century. The landscape can be experienced in full splendor from every single house. Thanks to the large transparent gable ends the scenery is visible in all parts of the interior of the house. Large open windows connect the interior spaces  with generous terraces directly located by the water. The use of wooden rafters in sight give the houses their own character. For more information about the project and sales, see: Client: Van Berkel Aannemers BV Leimuiden