Communication House

Amsterdam

De revitalisatie van het Communication House omvat de transformatie van het bestaande gevelbeeld en de herinrichting van lobby en entreegebied. Het kantoorgebouw, in 1973 gerealiseerd naar ontwerp van Piet Zandstra, werd in 1993 grondig gerenoveerd, maar was niet representatief meer. Gelet de vernieuwing van de Delftlandpleinbuurt, ontstond het plan voor renovatie van het gebouw. 

De nieuwe façade bestaat uit een lichte mantel van gezeefdrukte glazen panelen. Door zowel op deze panelen als op de bestaande betonelementen een belijning aan te brengen, ontstaat een moirée effect. Door deze is het gebouw meer herkenbaar, maar vooral representatiever.

 

 

Informatie

Programma: Revitalisatie bestaand kantoorpand
Opdrachtgever: Muntberg VOF
Ontwerpteam: Marcel Fleer
Oplevering: 2008
Ontwerp: 2006-2007
Bruto oppervlak: