Kaap West

Sloterpark Amsterdam

Het winnend ontwerp Kaap West, een restaurant aan de Sloterplas in stadsdeel Nieuw-West te Amsterdam, wordt gerealiseerd. Het paviljoen komt boven op de glooiende Landtong aan de Meer en Vaart en met een mooi uitzicht over de Sloterplas. Door de bijzondere ligging kent het gebouw een alzijdige uitstraling. Het paviljoen heeft één doorlopende ruimte waarin aan de westzijde twee meer gesloten delen  zijn geplaatst: de complete keuken en de combinatie sanitair/garderobe/berging. Deze delen zorgen samen voor de meer ge­sloten westelijke gevel. De ruimte tussen de twee markeert de entree. Door deze opzet wordt iedere bezoeker bij het binnenkomst getrakteerd op de sensatie van het uitzicht die de volledig glazen gevel aan de oostzijde over de Sloterplas biedt. De doorlopende zwart houten daklijst en gebruik van natuurlijke materialen maken alles tot één geheel.

Blijf op de hoogte omtrent de nieuwe ontwikkelingen van het project via het twitteraccount:  @Sloterpark

 

Informatie

Programma: Horeca gelegenheid
Opdrachtgever:Van Amerongen Ruimtelijke Ontwikkelingen
Ontwerpteam: Albert Sikkema, Jürgen Metz
Oplevering: 2019
Ontwerp: 2017-2018
Bruto oppervlak: 225 m²