Woonzorgproject De Keern

Landsmeer

Het ontwerp van De Keern bestaat uit renovatie van het bestaande verpleeghuis van Zorgcirkel en uit nieuwbouw met daarin zorg gerelateerde bedrijfsruimten en enkele gebouwde parkeerplaatsen op de begane grond. Op de verdiepingen zijn 19 zorgappartementen en 5 grotere koopappartementen ondergebracht.

Door de nieuwe gevel met een arcade-achtige opbouw wordt het plein afgemaakt, waardoor het een prettige stedenbouwkundige ruimte wordt. Dit is daarnaast van wezenlijk belang voor de wijze waarop het nieuwe complex zich in het centrum van Landsmeer presenteert. De nieuwe entree van het zorgcomplex bevindt zich aan het plein, centraal in de nieuwbouw naast de eveneens entree van de woningen. Doordat de verhuurbare ruimtes zich hier aan weerzijden van bevinden is er een doorgang naar het achterliggende bestaande zorgdeel. Aan de pleinzijde hebben de verhuurbare ruimtes een ritmische gevel die voor het overgrote deel uit puien bestaat waardoor een levendige plint ontstaat.

Door het gebruik van verschillende soorten baksteen is het complex opgedeeld om zo aansluiten bij de kleinere schaal van de overige bebouwing van de omgeving.

 

Informatie

Programma: Woonzorgcomplex
Opdrachtgever: Zorginstelling Zorgcirkel, SKA Projectmanagement
Ontwerpteam: Marcel Fleer, Hans Nijs, Pamela de Winter, Jürgen Metz
Oplevering: 2018
Ontwerp: 2015 - 2017
Bruto oppervlak: Renovatie: 3.527 m² - Nieuwbouw: 3.889 m²

Foto’s: ScagliolaBrakkee