Filmpje van de Placegame winkelcentrum Schalkwijk - New Harlem

Van de Placegame in het winkelcentrum op 26 januari hebben we een kort filmpje gemaakt! De Placegame is onderdeel van Placemaking. 

“Placemaking is het veranderen van een stukje openbare ruimte waar je zo snel mogelijk doorheen wilt tot een plek waar je nooit meer weg wilt!” - Project for Public Spaces. (www.pps.org) Placemaking begint met de Community en de gebruikers. Het samen zien van kansen, laaghangend fruit, kleine interventies (sneller, lichter, goedkoper). Gebruikers organiseren zich en nieuwe mogelijkheden dienen zich aan. Er worden verbinding gemaakt met een aantal bestaande lokale initiatieven (local heroes), en nieuwe regionale en zelfs nationale ontwikkelingen op het gebied van winkelen, wonen, recreeren, kortom plezier voor alle bewoners, ondernemers en bezoekers. (De B.O.B.).

Stefan BodeckerComment