Winkelpand Kalanderstraat nagenoeg gereed

Het door BFAS ontworpen eigentijdse winkelpand in Enschede is nagenoeg gereed. Speciaal voor het project zijn twee verschillende typen gevelpanelen ontwikkeld. Op de straathoek zien we vlakke aluminium panelen (dikte 60 mm) met ovalen perforaties.  Bij de terugliggende verticale cassettes is een vernieuwde techniek toegepast; hier is een herhalend patroon van ruiten uitgesneden die vervolgens afzonderlijk zijn gedraaid waardoor er een verrassend 3D-effect ontstaat. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de natuurstenen kaders rondom de aluminium cassettes en panelen. De gebogen glazen winkelpui van zeven meter hoog zal tenslotte als laatste worden geplaatst.   (Fotografie: Joop van Reeken & Joost Koek )

 

The works on the contemporary retail complex, located in the city of Enschede, are almost completed. Two different types of panels have been designed especially for the project. On the corner of the street we see flat aluminum panels ( 60 mm thick) with oval perforations. A new technique is used for the other vertical cassettes; a pattern of diamond shape was cut out and rotated individually which creates a surprisingly 3D-effect. At the moment, stone frames around the aluminum cassettes and panels are being mounted. The final curved seven-meter high glass wall at the corner will be placed soon.     (Photography: Joop van Reeken & Joost Koek)

Stefan BodeckerComment