Opening Hotel Buiten

Café-restaurant Hotel Buiten, naast het stadsstrand aan de westoever van de Sloterplas in Amsterdam, opende begin november haar deuren voor het publiek. Uniek aan het ontwerp is dat het samen met ruim zestig omwonenden tot stand is gekomen en vervolgens door BFAS uitgewerkt op het toenmalige pierenbadje van het Sloterparkbad.

Hergebruikte containers vormen de basis, met aan elke zijde een begroeiing van planten en bloemen afgestemd op de bezonning. Er is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van het hergebruiken van bestaande materialen; zoals meerpalen voor de fundering, de containers en de puien. Het raster van latten aan de buitenzijde van het ontwerp is gemaakt van lokaal gerooide en tot planken verzaagde iepen.

De opening was zeer druk bezocht door de vele buurtbewoners en financierders die het plan via crowdfunding mogelijk hebben gemaakt. Onthaasten op dit stukje Urban Nature en genieten van een hapje en een drankje raden we zeker aan!

Ontwerpteam: Michel van der Velden en Albert Sikkema en sociale aannemer Vrijplaats X
Bezoek Hotel Buiten en meer over het ontwerp zie projectenpagina.

 
Stefan BodeckerComment