Kennisdeling groene & gezonde woningbouw

Samen met bouwonderneming Plegt-Vos verdiept BFAS zich in onderzoek naar en studie van sociaal- en ecologische bouwontwikkelingen. De samenwerking komt deels voort uit de actuele vraag naar meer en duurzame woonoplossingen in een steeds groeiend stedelijk gebied zoals Amsterdam. De focus ligt hierbij op groene voorzieningen; zoals verticale moes- en pluktuinen naast wateropvang systemen en het ontwerp van gebouwen die aanzetten tot een gezonde leef cultuur. Hierbij moet gedacht worden aan een gebouw die personen aanzetten tot onbewust meer beweging. Mede door toepassing van een slim (prefab) bouwsysteem wordt een gebouw met ambities die horen bij deze tijd bovendien realiseerbaar.  

PlegtVos_BFAS_Architectuur_Design_Duurzaam_Groen_BewegendeStad_woningbouw.jpg