Jouw gebiedsontwikkeling door Virtual Reality ogen

Een 3D wandeling door een ontwikkellocatie of casus rondom de herinrichting van een gebied waarin jij werkzaam bent? Het VR Lab zet ideeën om in virtuele realiteit. De nieuwe Virtual Reality (VR) techniek maakt het mogelijk om 3D gemodelleerde ontwerpen virtueel te beleven.

Het VR Lab bestaat uit de partners Stipo, TU Delft, CityatEyeLevel en Geesink Weusten Architecten en staat in de startblokken voor de uitvoering van de eerste pilot. Wij zoeken een samenwerkingspartner mét casus voor de uitvoering en bijdrage aan (gedrags)onderzoek. De uitkomsten en data leiden tot een beter beeld over (toekomstige) gebruikers van een gebied.

Zo is enerzijds VR een communicatietool om het ontwerpvoorstel voor te leggen aan gebruiker en opdrachtgever. Anderzijds biedt VR zich als ontwerptool om verschillende facetten in ruimtelijkheid, programmering, lichtinval, vergroening en- of materiaal(kleur) te toetsen.

BFAS is specialist in stedenbouwkundige en architectonische projecten waarbij al ruim 10 jaar gewerkt wordt met BIM software. Samen met het VR Lab staan wij voor de mens centraal zetten in het ontwerpproces en eindresultaat. Dus meld je gauw voor deze kans om jouw locatie door te ontwikkelen. Bij vragen horen we graag. Aanmelden kan vóór maandag 20 augustus 2018.

VR flyer.jpg
Stefan BodeckerComment