BFAS met Virtual Reality onderzoek op wetenschapsfestival Expeditie Next

Vandaag was BFAS, op uitnodiging van NEMO Kennislink /CityLab en n.a.v. het onderzoek Virtual Reality for a better City at Eyelevel, samen met onze partners in dit project Stipo, Weusten Liedenbaum Architecten en het VRlab van de TU Delft aanwezig op het wetenschapfestival Expeditie Next. Hier konden bezoekers een kijkje achter de schermen nemen.

Het onderzoek Virtual Reality for a better City at Eyelevel laat zien hoe gedragsonderzoek en stedelijke ontwikkeling samenkomen in een virtuele realiteit. Er worden tijdens de VR ervaring metingen verricht van onder meer waar mensen naar kijken en hoe mensen zich bewegen op straatniveau.

Met de Sluisbuurt, Gemeente Amsterdam als case komen de kennis van BFAS en Sven Volkers van Weusten Liedenbaum Architecten over het toepassen van virtual reality in het ontwerpproces en de ervaring van STIPO met het ontwikkelen van steden op menselijke schaal samen in de VR Zone van de TU Delft.

Vanavond konden mensen zelf door het voorlopig ontwerp van de Sluisbuurt lopen en meemaken hoe het voelt het om door een straat te lopen die nog niet bestaat. In de VR omgeving was de al gemeten data ook zichtbaar. Analyse van deze data is de volgende stap in dit onderzoek.