Roosevelt Park - De President

Hoofddorp

Aan de Jacobus Spijkerdreef en aan de ‘achterzijde’ aan de Hoofdvaart is een ontwerp gemaakt voor een nieuw woongebied, bestaande uit twee delen: Lincoln Park en Roosevelt Park. Voor deze complexen, die een nieuwe grens vormen met het naastgelegen bedrijvenpark is (i.s.m. ONX) een gezamenlijk stedenbouwkundig ontwerp gemaakt: Aan de noordzijde is een bebouwingsstrook van vijf lagen die het nieuwe woongebied omzoomt. Deze wand wordt op een aantal plaatsen onderbroken waardoor het aansluiting zoekt bij de kavelverdeling van de polder. De wand start bij de Bennebroekerweg met een toren (onderdeel van Lincoln Park) en maakt aan het einde van Roosevelt Park een hoek richting het water. Achter de gevelwand ligt een beschutte daktuin bovenop de parkeergarage die aan de waterzijde begrensd is met een rij torens die variëren in hoogte en die ten opzichte van elkaar verspringen. Hierdoor ontstaat er een gevarieerd beeld en is de daktuin visueel verbonden met de Hoofdvaart.

 

Informatie

Programma: 144 appartementen (koop- en huur) - gebouwd parkeren en een groene daktuin
Opdrachtgever: De President
Ontwerpteam: Marcel Fleer, Albert Sikkema, Hans Nijs
Oplevering: 2021
Ontwerp: 2018-
Bruto oppervlak: 27.563 m²