Kantoorgebouw Stationsplein

Hilversum

De vernieuwing van het kantoorgebouw 'Stationsplein Hilversum' betekende voor BFAS een renovatieplan bestaande uit 5.000 m2 entreegebied, kantoorvloeren en toiletgroepen. De opdracht voor het casco renoveren omvat het 5 verdieping tellend multi tentant kantoorgebouw waar het station Hilversum onderdeel van uitmaakt.

De vervoersorganisatie Transdev heeft als grootste huurder van het pand haar eigen nieuwe entree en lobby gekregen. De ruimtelijkheid die je ervaart in deze lobby is tot stand gekomen door het slopen van een deel van het vloeroppervlak op de eerste verdieping. Zo is het ontwerp van een dubbel hoge representatieve ontvangstruimte ontstaan. Vanaf de centrale hal is hierdoor gelijk visueel contact met de eerste verdieping waar zich het bedrijfsrestaurant bevindt naast vergader- en ontmoetingsruimten. De witte wenteltrap in het transparante trappenhuis vormt een ware eye-catcher.

 

Info

 

Programma: Renovatie kantoorgebouw
Opdrachtgever: Rietveld Vastgoed B.V.
Ontwerpteam: Marcel Fleer, Pamela de Winter en Hans Nijs
Oplevering: 2017
Ontwerp: 2016
Bruto oppervlak: 5.000 m2