De Veenderij

Veenendaal-Oost

Voor het nieuwbouwplan ‘De Veenderij’ ontwierp BFAS 24woningen. Hiervan hebben 20 twee-onder-een-kap woningen een typische 'regionale' uitstraling en 4 royale semi-bungalows liggen aan de waterrand.

De 20 twee-onder-een-kap woningen zijn geïnspireerd op de typische historische landhuis-stijl van de regio. Kenmerkend daaraan zijn de asymmetrische volumes met een opvallende combinatie van rood metselwerk verrijkt met gele metseldetails. Deze woningen zijn voorzien van ruime dak overstekken, erkers en dakkapellen. Geen van de woningen zijn gelijk aan elkaar waardoor het karakter van de straat rijk en gevarieerd oogt. De toekomstige bewoner kan zijn/haar voorkeur voor de dakkapel of erker zelf aangeven, waardoor de variatie nog meer toeneemt. 

Aan de waterrand zijn vier ‘semi-bungalows’ ontworpen. De woningen zijn georiënteerd op het water en hebben een herkenbaar lang gestrekt overstek. In het midden van de woningen zijn grote glasvlakken in het dak opgenomen die zorgen voor veel licht in de woningen. 

De 3D impressies en een link naar 360 beeld zijn gemaakt door Studio i2.

 

Informatie

Programma: Nieuwbouw 24 grondgebonden woningen
Opdrachtgever: Lunee Vastgoed B.V. i.s.m. Trebbe Groep B.V.
Ontwerpteam: Kees Bentvelsen, Albert Sikkema, Jonathan van Leuzen
Oplevering: 2018
Ontwerp: 2017
Bruto oppervlak: 5.146 m²