Vredenburg

Utrecht

Het kantoorgebouw staat op de hoek van het Vredenburg en de Drieharingensteeg: een markante locatie in het hart van Utrecht. Het oorspronkelijke ontwerp van Jan Brouwer bestaat uit een betonnen casco voorzien van een metselwerk gevel met horizontale raamstroken. Conditie van gevel en dakopbouw waren erbarmelijk. Vooral de façade, waar zich het trappenhuis en de centrale entree voor de kantoorvloeren bevinden, waren dringend aan vernieuwing toe.
 
Bij de renovatie is de bestaande gevel volledig gestript en voorzien van een nieuwe, transparante huid. De zeggingskracht van het achterliggende casco komt hierbij volledig tot zijn recht: de karakteristieke betonnen gevelbalk komt in beeld en geeft de gevel diepte. Aan de zijde van het Vredenburg wordt dit principe nog versterkt door de toevoeging van gordijnen aan de binnenzijde van de gevel.

 

Informatie

Programma:
Opdrachtgever:
Ontwerpteam:
Oplevering:
Ontwerp:
Bruto oppervlak: